Skip to main content
21 mars 2023

Att tänka på när du försäkrar ditt företag

Att ha en bra företagsförsäkring är viktigt oavsett om du är en egenföretagare eller bedriver en större verksamhet. Rätt utformad ger försäkringen ett bra grundskydd mot de vanligaste riskerna i ett företag. Men det finns saker som är viktiga att ha koll på. Här har vi samlat några av dem.

Teckna ett skydd som är anpassat för verksamheten

Ett företags risker ser olika ut beroende på vilken verksamhet du bedriver. För en konsult eller ett tjänsteföretag kan ansvarsfrågorna vara centrala medan avbrott i verksamheten kan vara den största risken i ett tillverkande företag eller för en butik. Därför är det viktigt att välja en försäkring som täcker behoven i just din verksamhet.

Alla företag behöver en företagsförsäkring!

En vanlig missuppfattning är att hemförsäkringen omfattar företaget om du sköter din verksamhet hemifrån. Det stämmer inte. Hemförsäkringen gäller bara sådant som används för privat bruk och täcker därför varken inventarier eller produkter som tillhör ditt företag. Dessutom finns inget skydd mot skadeståndsansvar eller rättsskydd kopplat till företaget.

Se över försäkringen varje år

Försäkringsskyddet för ett företag styrs bland annat av omsättning, verksamhetsinriktning och geografisk exponering. Eftersom ett företag växer och verksamheten förändras över tid är det viktigt att löpande se över sina villkor. För lågt angivna belopp i sin försäkring kan i värsta fall innebära att man står utan skydd när skadan inträffar.

Finns behov av ytterligare skydd?

En företagsförsäkring skyddar mot de vanligaste problemen som inbrott, stöld, brand och skadegörelse. Normalt innehåller den också delar som rättsskydd, ansvarsförsäkring och avbrottsförsäkring. Beroende på hur din verksamhet ser ut kan det vara aktuellt att komplettera med ytterligare försäkringar som exempelvis transportförsäkring, tjänstereseförsäkring, vd- och styrelseansvarsförsäkring och cyberförsäkring. Är du egenföretagare är det också viktigt att ha ett bra försäkringsskydd för dig som person om du exempelvis skulle drabbas av en längre tids sjukdom och inte kan vara aktiv i bolaget.

Jämför försäkringar eller ta hjälp av en förmedlare

Försäkringsvillkor och avgifter varierar mellan olika försäkringsbolag. Se därför till att jämföra de lösningar som erbjuds för att hitta rätt skydd för just ditt bolag. Genom att anlita en förmedlare som Säkra kan vi göra jobbet åt dig. Vi sammanställer de risker företaget står inför och gör en upphandling bland alla försäkringsbolag för att hitta den bästa lösningen för ditt företag. Eftersom vi har många kunder och stora volymer kan vi dessutom sänka kostnaderna i de allra flesta fall. Minst en gång om året gör vi en ordentlig försäkrings¬genomgång så att du alltid kan vara trygg med att du har rätt skydd och bästa möjliga villkor.

Har du några frågor kring ditt eller ditt företags försäkringsskydd? Tveka inte att kontakta din lokala Säkraförmedlare så hjälper vi dig!

Läs även

Pensionsångest? 5 tips till dig som egenföretagare
Säkra Firman – ett komplett försäkringspaket för dig som småföretagare

Vill du veta mer?

Önskar du en offert eller vill veta mer om våra tjänster? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss

Senaste artiklar