Skip to main content

Compliance Officer till Säkra

Brinner du för att bidra till en god regelefterlevnadskultur i ett snabbväxande företag med kunden i fokus? Då ska du läsa vidare. Säkra söker nu en Compliance Officer med fokus på kundskydd och rådgivning som vill vara med på vår spännande och utvecklande resa!

Säkra växer och söker nu ytterligare en Compliance Officer till vår funktion för regelefterlevnad inom Säkra AB. I rollen som Compliance Officer blir du central i arbetet med att säkerställa ett högt kundskydd i Säkras försäkringsaffär och investeringserbjudande. Ansvarsområdet omfattar externa och interna regelverk inom bland annat försäkringsdistribution och investeringsrådgivning. Du planerar, leder och genomför granskningar samt upprättar rapporter till VD och styrelse. I rollen ingår även att ge råd och stöd till affären inom exempelvis internstyrning och kontroll, hantering av intressekonflikter, anställdas egna affärer m.m.

Du kommer även att hålla i utbildningar, delta i projekt och i övrigt arbete som bidrar till en god regelefterlevnad inom Säkragruppen. Du har ett nära samarbete med övriga Compliance Officers och centrala funktioner och har även en god kontakt med verksamheten.

Är du den vi söker?

Vi söker i första hand dig som har examen i juridik eller ekonomi och minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom Compliance eller första linjens uppföljning på ett finansiellt företag. Du kan också ha annan motsvarande utbildning och erfarenhet, men du bör åtminstone ha följande bakgrund och erfarenhet:

  • Mycket god kunskap om regelverk inom försäkringsdistribution och/eller investeringsrådgivning
  • Erfarenhet från första linjen eller andra linjens uppföljning av regelverkskrav i ett finansiellt företag,
  • Annan akademisk examen

Meriterande erfarenhet är bland annat:

  • Bakgrund som rådgivare
  • Erfarenhet av arbete som kontakt mot förmedlare på försäkringsbolag
  • Tidigare arbete inom tillsynsmyndighet
  • Goda kunskaper om finansiella produkter och finansiella instrument

Vi ser att du har en god analytisk förmåga och hög integritet. Du är bra på att kommunicera tydligt och ser samarbete som en framgångsfaktor i att främja en god regelefterlevnadskultur inom en organisation. Du bidrar genom att du tar initiativ, planerar, prioriterar, genomför och slutför arbetsuppgifter i tid och med hög kvalitet.

Givet att vi är en liten organisation är en lösningsorienterad inställning och en prestigelös attityd en absolut förutsättning för att lyckas i denna roll där #tillsammans är ett viktigt motto hos oss. Möjligheterna att utvecklas och vara med på en spännande resa är å andra sidan oändliga.

Om Säkra

Säkra är sedan 1990 en av Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Vår ambition är att skapa trygghet för våra kunder genom att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar, tjänstepensionsupplägg och rådgivningstjänster. Bland våra kunder finns små och medelstora företag, organisationer och privatpersoner som alla värdesätter långsiktiga relationer och god lokal service.

Att ha en stark lokal förankring och närhet till våra kunder har alltid varit viktiga framgångsfaktorer inom Säkra. Idag finns vi representerade med drygt 500 medarbetare på ett 60-tal orter runt om i Sverige. Vi tror på det personliga mötet och vi vet att det gör skillnad.

Hos oss finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Säkra är en entreprenörsdriven organisation som alltid har kunden i fokus. Känner du samma engagemang för att skapa kundvärde och vill arbeta i en organisation som växer? Då kommer du trivas här hos oss.

Ansökan.

Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete, en välkomnande arbetsplats och ett trevligt team med god sammanhållning och en positiv och lösningsfokuserad atmosfär. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson: Emma Saoudi
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Omfattning: Tjänsten är på heltid.
Placeringsort: Rollen är baserad i Stockholm
Startdatum: Omgående, enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!