Skip to main content

Hållbarhetsansvarig

Brinner du för hållbarhet och har erfarenhet av projektledning? Då ska du läsa vidare. Säkra söker nu en Hållbarhetsansvarig som vill vara med på vår spännande och utvecklande resa!

Om rollen

Som Hållbarhetsansvarig hos oss leder du arbetet med att samordna, utveckla och implementera koncernens hållbarhetsarbete och hållbarhetsstrategi. Du kommer att arbeta brett över hela koncernen för att säkerställa att samtliga delar har styrning, åtgärder och mål satta i linje med Säkras hållbarhetsstrategi.

Du kommer att skriva och ansvara för den årliga hållbarhetsrapporten där det bland annat ingår att sammanställa information och data från olika delar av koncernen. I tjänsten som Hållbarhetsansvarig ansvarar du även för att etablera och förvalta vissa hållbarhetsrelaterade processer.

Tjänsten kräver att du håller dig uppdaterad om aktuella hållbarhetsfrågor och relevanta regelverk samt att du ansvarar för att koordinera arbetet med implementeringen av dessa. I tjänsten ingår även att utbilda kollegor, ledning och styrelse i hållbarhetsfrågor.

Du kommer att rapportera till Head of Business Transformation som ingår i Säkras ledningsgrupp.

Är du den vi söker?

För att lyckas i tjänsten som hållbarhetsansvarig behöver du – förutom att ha ett genuint intresse av hållbarhetsfrågor – ha bred kunskap om hållbarhetsområdet, inklusive relevanta regelverk, samt tidigare erfarenhet av att arbeta med dessa frågor.

Tjänsten som Hållbarhetsansvarig kräver att du kan arbeta självständigt samt på ett strukturerat och målinriktat arbetssätt. Eftersom du kommer att arbeta med kollegor brett över koncernen behöver du ha god samarbetsförmåga. Du behöver även ha förmågan att kunna prioritera och leverera hög kvalitet i ditt arbete. Vi ser att du har goda analytiska egenskaper samt att du kan växla mellan operativa och strategiska perspektiv.

Vidare ser vi att du har en god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du bör ha erfarenhet av att sammanställa, förbereda, och presentera för koncernledning eller liknande.

Du ska ha en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande relevant utbildning. Du bör ha tidigare erfarenhet från finanssektorn.

Om Säkra

Säkra är sedan 1990 en av Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Vår ambition är att skapa trygghet för våra kunder genom att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar, tjänstepensionsupplägg och rådgivningstjänster. Bland våra kunder finns små och medelstora företag, organisationer och privatpersoner som alla värdesätter långsiktiga relationer och god lokal service.

Utöver försäkringsförmedling, erbjuder Säkra även investeringsrådgivning via sitt värdepappersbolag samt fondförvaltning via Säkrakoncernens helägda dotterbolag von Euler & Partners.

Säkras värdegrunder är baserade på tre noga utvalda värdeord – Engagemang, Kvalitet och Omtanke. Med dessa ord vill vi skapa EKO genom hela vår värdekedja.

Vi finns representerade med drygt 500 medarbetare på ett 60-tal orter runt om i Sverige. Vi tror på det personliga mötet och vi vet att det gör skillnad.

Hos oss finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Säkra är en entreprenörsdriven organisation som alltid har kunden i fokus. Känner du samma engagemang för att skapa kundvärde och vill arbeta i en organisation som växer? Då kommer du trivas här hos oss. Vi sitter i nya moderna lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan

Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete, en välkomnande arbetsplats och en positiv och lösningsfokuserad atmosfär.

Du skickar din ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 28 februari. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson: Emilia Jorander Delleborn, bolagsjurist
Telefon: 08-502 70 535

Placeringsort: Rollen är baserad i Stockholm Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!