Skip to main content

Chief Information Officer

Önskar du att göra en betydande inverkan på Sveriges mest dynamiska tillväxtföretag inom försäkringsbranschen? Trivs du dessutom i ett snabbrörligt bolag med möjlighet att sätta din prägel på en växande IT-organisation i digitaliseringsfas? Om så är fallet - rikta din uppmärksamhet hitåt!

Om Säkra

Säkra står ut som en av Sveriges mest framstående försäkringsförmedlare. Genom att ha över 80 kontor i över 60 olika orter runt om i landet samt en personalstyrka på 450 dedikerade medarbetare, strävar vi alltid efter högsta kompetens och lokal service. Sedan 2020 har vi framgångsrikt förvärvat hela 57 bolag. Vår starka tillväxt gör att vi just nu är i behov av att lyfta vårt IT- och digitaliseringsarbete till nästa nivå.

Om tjänsten

I rollen som CIO kommer du ha det övergripande ansvaret för att sätta och implementera en strategisk roadmap för IT-organisationens utveckling och framtida arbetssätt. I nära samarbete med koncernledningen, affärsområdeschefer och ditt tekniska team kommer du ha i uppgift att sätta IT-organisationen på kartan och forma den i linje med Säkras tillväxt och ambition.

I rollen ingår också att utvärdera och kostnadseffektivisera lämpliga IT-system och förhandla med externa leverantörer. Då vi är ett kunddrivet bolag är Customer Relationship Management (CRM) ett centralt område för oss.

En annan central del i rollen kommer vara att hantera vår IT-infrastruktur och IT- och cybersäkerhetsarbete. Du ansvarar för att bevaka trender, säkerhetsrisker och implementera standarder för att proaktivt säkerställa att våra system och arbetsmetoder följer rådande lagstiftning och regleringar i enlighet med bland annat DORA. Rollen innefattar personalansvar och ansvar där du har i uppdrag att leda och utveckla ditt team i linje med Säkras tillväxtbehov.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll behöver du trivas i en dynamisk miljö och förstå Säkras behov ur ett IT- och digitaliseringsperspektiv. Vi ser att du har mycket god kommunikationsförmåga för att effektivt samarbeta med övriga affärsledningen. Vidare tror vi att du är prestigelös, förändringsdriven och strukturerad samt har en god förmåga att leda, skapa framgångsrika samarbeten, bygga relationer och hjälpa andra.

Vidare tror vi att du har:

  • Erfarenhet från försäkrings- eller finansbranschen
  • 5–7 års erfarenhet av att leda tekniska team
  • Strategiskt och analytiskt tänkande och erfarenhet av att leda digital transformation i samarbete med ledande funktioner
  • Erfarenhet av att arbeta strategiskt med IT-infrastruktur och att implementera säkerhetsåtgärder som går i linje med aktuella regelverk som DORA
  • Kunskap inom CRM-system och systemstöd för att stödja affärsprocesser
  • Erfarenhet av outsourcad IT-leverans och vana att utvärdera och förhandla avtal med leverantörer
  • Flytande kunskaper i engelska och svenska
  • Meriterande är om du arbetat med förändringsledning i förvärvsintensivt tillväxtbolag

Vilka är vi?

På Säkra erbjuder vi förmåner såsom tjänstepension, sjukvårdsförsäkring, särskild cancervårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och allt annat som du behöver för att kunna utmärka dig i din roll. Dessutom erbjuder vi en rolig och stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter inom en expansiv koncern. Vårt kontor är beläget i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Om du är redo att ta dig an en verksamhetscentral roll med digital utveckling i fokus, och vara en del av en försäkringsförmedlare som växer kraftigt - då vill vi gärna höra från dig.

Ansökan

Vill du bli en del av oss? Ansök här! Känner du någon som skulle passa i rollen? Sprid ordet! Intervjuer sker löpande, så skicka din ansökan idag!

Denna rekrytering genomförs i samarbete med Ants Executive. Vid frågor om rollen är du välkommen att kontakta Stina på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 073 967 91 18.

Välkommen med din ansökan!