Om Säkra

Störst är inte alltid bäst – för kunden

Volymupphandlade lösningar eller individ- och företagsanpassad rådgivning?
Säkra ser frågeställningen som en viktig fråga i kampen om att ha nöjda kunder i framtiden.

– Vi är övertygade om att lösningar byggd på en djup kunskap om våra kunders verksamhet och behov skattas högt av våra kunder och skapar en stabil grund för långsiktigt samarbete, säger Säkras VD Peter Uvelid.

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) släppte i måndags sin årliga rapport om försäkringsbranschen och konstaterar där att försäkringsbranschens branschindex på 68,3 i nöjdhet får betraktas som klart godkänt jämfört med andra branscher där SKI gjort mätningar.

Under 2015 gick kundnöjdheten med försäkringsförmedlare ner från 73,6 till 69,6 och under 2016 har branschen gått ned ytterligare 0,2 enheter.

Säkra å sin sida har vänt trenden och ligger liksom i förra årets mätning på en andra plats bara 0,2 enheter efter Söderberg & Partners och före Max Matthiessen och Hjerta.

Bägge ytterligheterna av rådgivning, volymlösningar eller kundanpassad rådgivning verkar dock gillas av marknaden i årets kundnöjdhetsmätning.

– Uttalad profilering kommer vara viktigt för att särskilja försäkringsförmedlarbolagen på den alltmer avsmalnande förmedlarmarknaden. Att vara störst är inte alltid det bästa för kunden, säger Peter Uvelid.

För ytterligare information kontakta

Peter Uvelid
VD, Säkra AB
0768-30 20 17
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra
Box 16247
103 24 Stockholm
  08-590 000 75
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra är ett av Sveriges största varumärken inom försäkringsförmedling och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar ett 60-tal förmedlarbolag över hela landet som med sina ca 200 medarbetare verkar för aktuell kompetens, hög kvalitét och god service. Säkras försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare är godkända av bl a Finansinspektionen, Insuresec och SwedSec samt är registrerade hos Bolagsverket.