Om Säkra

Säkra storsatsar på sakförsäkringsområdet

Säkra utvecklar verksamheten inom sakförsäkring på flera fronter och etablerar ett nordiskt nätverk samtidigt som man handplockar branschens bästa Sakförmedlare för att kunna vässa erbjudandet till större kunder med mer komplex verksamhet.

– Vi har under 2020 satsat på sakförsäkringsområdet där vi idag har ca 12 500 kundföretag. Vi har både etablerat ett nordiskt nätverk och rekryterat många duktiga förmedlare med olika spetskompetenser. Vi känner oss väl rustade att ta oss an större uppdragsgivare, säger Eva Pantzar Waage, VD och koncernchef på Säkra.

Säkra har i dagsläget god lokal närvaro runtom i Sverige och är välkända bland främst små och medelstora företagare. För att kunna göra en förflyttning uppåt vad gäller kundsegment genomför Säkra ett antal satsningar inom skadeförsäkring.

Under det senaste året har Säkra förvärvat ett antal sakförmedlarbolag och samtidigt rekryterat elva nya Sakförmedlare. Satsningen har inneburit att ett nytt team med stor kunskap inom kundsegmentet Large & Complex har etablerats. Genom förvärv och rekryteringar har Säkra även samlat kompetens inom marin försäkring, ett område som kräver kvalificerade kunskaper och gedigen erfarenhet. Nu lanseras även ett kundteam för att hantera marin försäkring.

Säkra utvecklar inte bara sitt erbjudande för framtida kunder utan håller även kvar stort fokus på den befintliga kundstocken.

– Vi lanserar nu Cancervårdsförsäkring som ett komplement till våra existerande vård- och hälsoförsäkringar samt tar fram ett helhetskoncept för småföretagare på saksidan, säger Jonas Stenmark, Affärsområdeschef Sak på Säkra.

Cancervårdsförsäkringen erbjuds via vårdbolaget Alivia och är ett tillskott till Säkras gruppförsäkringserbjudande inom vård- och hälsoförsäkringar. Produkten utgör ett komplement till den offentliga cancervården och tryggar att fler får rätt diagnos och rätt vård inom garanterad tid genom tillgång till en dedikerad vårdsamordnare med den allra senaste internationella kunskapen till sitt förfogande.

För att öka kundupplevelsen och kundnyttan för tusentals mindre företag upphandlar och utvecklar Säkra ett helt nytt koncept med stöd av kundföretagens samlade upphandlingskraft. Genom att kombinera produkter från olika försäkringsgivare kan vi göra anpassningar utifrån kundens verksamhet och samtidigt erbjuda den bästa försäkringslösningen i kombination med effektiv administration.

– Upphandlingen som går under namnet ”Säkra Firman” har mottagits mycket positivt bland försäkringsgivarna och vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder en unikt upphandlad försäkringslösning. ”Säkra Firman” ger kunderna tillgång till en företagsanpassad försäkringslösning i kombination med hög grad av digitalisering. Denna typ av digitala satsningar är viktiga för Säkra, eftersom det innebär att förmedlarna kan lägga mer tid på professionell rådgivning till våra kunder och mindre tid på administration, säger Jonas Stenmark.

För ytterligare information kontakta

Jonas Stenmark
Affärsområdeschef Sak
+46 72 247 40 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eva Pantzar Waage
VD och Koncernchef, Säkra AB
+46 708 87 62 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra
Box 5775
114 87 Stockholm
  08-590 000 75
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra är en av Sveriges största försäkringsförmedlare med fokus på livförsäkring, sakförsäkring och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar drygt 60 kontor över hela Sverige som med sina 250 medarbetare verkar för hög kompetens, kvalitet och god service. Säkras försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare är godkända av bl a Finansinspektionen, Insuresec och SwedSec samt är registrerade hos Bolagsverket.

Säkra använder kakor (cookies) på sakra.se för att samla in statistik om webbplatsen.