Om Säkra

Säkra - ett av bolagen på maktlistan i försäkringsbranschen

Säkra med Peter Uvelid i spetsen verkar ständigt för att samarbetet mellan förmedlarorganisationer ska öka och att förmedlarnas rykte ska förbättras. Arbetsinsatsen återspeglas i Peter Uvelids avancemang på årets Maktlista.

– Visst är jag stolt över det vi åstadkommit hittills men jag ser det som en rolig utmaning att utveckla samarbetet mellan förmedlarna och verksamheten litet varje dag, säger Peter Uvelid.

Peter Uvelid är sedan hösten 2014 VD för Säkra AB som är den sammanhållande kraften i Säkras förmedlarorganisation. Säkra omfattar ett 60-tal förmedlarbolag över hela landet som är specialiserade inom olika områden och branscher och samverkar under det gemensamma varumärket Säkra. Organisationen har idag mer än 50 kontor över hela Sverige och finns representerade med placeringsrådgivare och liv- och sakförmedlare på flertalet av dessa.

Redan när Peter Uvelid tillträdde som VD påbörjade han ett omfattande arbete för att få till ett samarbete mellan förmedlarogranisationer för att skapa en motvikt till de större kedjorna Söderberg & Partners och Max Matthiessen.

– Det är många av oss förmedlare som är stolta över det vi gör och vet hur viktig vår verksamhet är för svensk industri och deras anställda. Samarbete mellan förmedlare är viktigt för att värna om att mångfalden på marknaden finns kvar och att kunderna skall ha valmöjligheter, förklarar Peter Uvelid.

Beslutsamheten att förbättra förmedlarnas rykte och arbetssituation är påtaglig. Peter Uvelid sticker inte sällan ut hakan på ett nästan osvenskt sätt för att åstadkomma en brännande debatt i ämnen som rör förmedlarnas vardag.

– Säkra står för bland annat för omtanke och tillit som en del av vår värdegrund. Vi kan därför inte låta bli att reagera om vi upplever att man inte respekterar kunderna eller deras behov, även om det kan kosta mycket kraft, fortsätter Peter Uvelid.

Med denna målmedvetenhet avancerar Säkra från 9:e (2017) till 7:e plats på årets Maktlista för Sakförsäkringar från Pensioner & Förmåner/Risk & Försäkring.

Fakta om Maktlistan för Sakförsäkringar

Sakförsäkring är något som påverkar alla i Sverige. Det finns knappast någon vuxen svensk som inte har en eller flera sakförsäkringar.

Sakförsäkring spänner över ett brett område, som exempelvis hemförsäkring, fordonsförsäkring, företagsförsäkring, djurförsäkring och sjukvårdsförsäkring.

Sakförsäkringsbolagen hade år 2017 cirka 80 miljarder kronor i premieinkomster och hade placeringstillgångar på cirka 554 miljarder kronor.

Att sakförsäkring är en viktig buffert för den svenska privat och företagsekonomin illustreras av att sakförsäkringsbolagen som redovisar siffror i Sverige år 2017 betalade ut nästan 45 miljarder kronor i ersättningar till sina kunder.

De personer Pensioner & Förmåner/Risk & Försäkring valt att uppmärksamma inom sakförsäkring är antingen inflytelserika genom att de styr ett inflytelserikt bolag på marknaden, eller att de på annat sätt har stort inflytande över sakförsäkringsmarknaden i Sverige.

Källa: Maktlistan Pensioner & Förmåner/Risk & Försäkring

Här kan du läsa hela Maktlistan 2018.

För ytterligare information kontakta

Peter Uvelid
VD, Säkra AB
0768-30 20 17
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra
Box 16247
103 24 Stockholm
  08-590 000 75
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra är ett av Sveriges största varumärken inom försäkringsförmedling och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar ett 60-tal förmedlarbolag över hela landet som med sina ca 200 medarbetare verkar för aktuell kompetens, hög kvalitét och god service. Säkras försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare är godkända av bl a Finansinspektionen, Insuresec och SwedSec samt är registrerade hos Bolagsverket.