Om Säkra

Säkra ansluter sig till Fullmaktskollen

Att de stora försäkringsförmedlaraktörerna nu väljer att ansluta sig innebär att en stor del av förmedlarmarknaden nu kommer att kunna ta in fullmakter från sina kunder via Fullmaktskollens tjänster.

Säkras VD Peter Uvelid har suttit i styrelsen för Fullmaktskollen sedan 2012 och berättar om hur projektet startade:

– Det ursprungliga initiativet till Fullmaktskollen kom från staten i form av E-delegationen, som numera är nedlagd. Tanken var att öka skyddet för individen genom att tillhandahålla en enkel och transparent överblick av kundens alla medgivanden av fullmakter. På ett tidigt stadium lyckades bankerna undanta banktjänsterna ur projektet. Man kan här fråga sig varför då den större delen av kundernas privatekonomi återfinns hos bankerna.

Han beskriver utvecklingen av tjänsten som ett viktigt steg för att öka kundnyttan och transparensen på finansmarknaden men även andra branscher som till exempel apoteksmarknaden.

– Flest fullmakter finns faktiskt hos apoteken. Det man dessutom uppnår är ett kraftigt förbättrat skydd för individen i linje med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) som kommer att ersätta personuppgiftslagen under våren 2018, förklarar Peter Uvelid.

Säkras räknar med att vara igång och kunna erbjuda sina kunder Fullmaktskollens tjänster efter årsskiftet.

För ytterligare information kontakta

Peter Uvelid
VD, Säkra AB
0768-30 20 17
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra
Box 16247
103 24 Stockholm
  08-590 000 75
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra är ett av Sveriges största varumärken inom försäkringsförmedling och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar ett 60-tal förmedlarbolag över hela landet som med sina ca 200 medarbetare verkar för aktuell kompetens, hög kvalitét och god service. Säkras försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare är godkända av bl a Finansinspektionen, Insuresec och SwedSec samt är registrerade hos Bolagsverket.