Om Säkra

Michael Wolf tar plats som ordinarie styrelseledamot i Säkra

Säkra kompletterar sin redan branschkunniga styrelse genom att nu välja in bolagets rådgivare, Michael Wolf som ordinarie styrelseledamot.

– Jag ser fram emot att ta en mer formell roll i styrelsen och fortsätta vårt arbete med att utveckla Säkra och vara en del av den konsolidering som pågår i branschen, säger Michael Wolf.

Säkra kompletterar sin redan branschkunniga styrelse genom att välja in Michael Wolf som ordinarie styrelseledamot. Michael har bland annat varit VD i Swedbank och Intrum Justitia samt haft ledande befattningar i både Skandia och SEB. Michael har idag rådgivnings- och förtroendeuppdrag åt ett flertal institutioner och företag.

– Michael har en mycket bred och djup kunskap inom bank, finans och försäkring. Nu när Michael tar en mer formell roll i Säkras styrelse får vi en unik laguppställning vad gäller branschkompetens och regelefterlevnad. Michael kommer även ta plats i Säkras förvärvsutskott. Vi letar efter bolag med duktiga medarbetare med tydligt kundfokus och hög kvalité. Med vår professionella styrelse säkerställer vi vår fortsatta tillväxtresa, säger Eva Pantzar Waage, VD och Koncernchef i Säkra AB.

Michael Wolf har agerat som rådgivare till Säkras ägare och nuvarande styrelse där han bidragit i frågor kring strategisk affärsutveckling, tillfört unik expertis vid bland annat analys av marknaden, produktutveckling, att bygga strukturkapital samt i frågor kring regelverk och regelefterlevnad.

– Jag har stöttat Adelis genom förvärvet av Säkra och har sedan dess haft en aktiv roll både mot ägarna, styrelsen och management. Jag ser nu fram emot att ta en formell roll i styrelsen och hoppas bidra positivt till utvecklingen av Säkra. Vi är redan i dag ett av Sveriges ledande förmedlarföretag och har hitintills lyckats väl i den konsolidering som pågår i branschen med att förvärva bolag. Säkra har en tydlig tillväxtstrategi och det är därför naturligt att jag även tar en plats i Säkras förvärvsutskott, säger Michael Wolf.

I slutet av oktober 2019 gick Adelis in som huvudägare i Säkra AB. Samtidigt förvärvades huvuddelen av Säkras förmedlarkontor för att bilda ett ledande förmedlarföretag med fokus på sakförsäkring, livförsäkring, pension och sparande.

Efter Finansinspektionens godkännande i mars slutfördes transaktionen med Adelis. I och med detta blev merparten av förmedlarbolagen partners i Säkra.

– Det är intressant hur branschen nu förändras där samtliga av de tre ledande förmedlarbolagen har riskkapitalister som ägare. Vi flyttar fram positionerna och jobbar aktivt för att höja förtroendet för rådgivning och branschen som helhet. Michael tillför mycket genom sin djupa kunskap kring affärsutveckling och företagsbyggande men han kan även navigera i de många och viktiga regelverk som gäller för branschen. Att Michael nu formellt tar en plats i styrelsen gör Säkra ännu starkare, säger Svante Forsberg, styrelseordförande i Säkra.

Säkras styrelse består i dag av:

  • Svante Forsberg, tidigare VD och ordförande i Deloitte, ordförande för branschorganisationen FAR. Idag ordförande för Styrelseakademien och ledamot i Lannebo Fonder
  • Michael Wolf, tidigare VD i Swedbank och Intrum Justitia
  • Knut Frängsmyr, vVD och COO på Klarna. Gedigen bakgrund inom bank och finans.
  • Erik Hallert, partner på Adelis Equity Partners
  • Jan Åkesson, partner och medgrundare av Adelis Equity Partners
  • Johan Storm, Säkraförmedlare sedan 1990 och partner i Säkra
  • Rasmus Svensson, Säkraförmedlare sedan 1993 och partner i Säkra

För mer information kontakta

Eva Pantzar Waage
VD och Koncernchef, Säkra AB
+ 46 708-87 62 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Svante Forsberg
Styrelseordförande, Säkra AB
+46 733-97 22 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra
Box 5775
114 87 Stockholm
  08-590 000 75
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra är en av Sveriges största försäkringsförmedlare med fokus på livförsäkring, sakförsäkring och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar drygt 60 kontor över hela Sverige som med sina 250 medarbetare verkar för hög kompetens, kvalitet och god service. Säkras försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare är godkända av bl a Finansinspektionen, Insuresec och SwedSec samt är registrerade hos Bolagsverket.

Säkra använder kakor (cookies) på sakra.se för att samla in statistik om webbplatsen.